Bölge Müdürlüğümüzce 26 Ocak Dünya Gümrük Günü Etkinliklerle Kutlandı

08 Şubat 2021

Bölge Müdürlüğümüzce 26 Ocak  Dünya Gümrük Günü Etkinliklerle Kutlandı.
 
Dünya Gümrük Örgütüne (DGÖ) üye ülkelerce, her yıl 26 Ocak günü  Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin de üyesi olduğu Dünya  Gümrük Örgütü tarafından 2021 yılı teması, Gümrük idarelerinin COVID-19 Salgını krizini atlatabilmek adına göstermiş olduğu çabalar ile insanlara ve iş dünyasına verdiği desteklere adanarak, "Sürdürülebilir Tedarik Zincirlerindeki Canlanma, Yenilenme ve Dayanıklılığın Desteklenmesinde Gümrükler" olarak belirlenmiştir.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri Bölge Müdürlüğümüzce pandemi önlemleri dâhilinde gerçekleştirilmiş olup; bu kapsamda; 26 Ocak 2021 Salı günü Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Enver KÖK başkanlığında oluşturulan heyet Şırnak Valisi   Sayın Ali Hamza PEHLİVAN’ı,  Habur Mülki İdare Amiri Vekili ve Silopi Kaymakamı Sayın Can Kazım KURUCA’yı ve Şırnak İl Emniyet Müdürü Sayın Mustafa Emre BAŞBUĞ’u Makamlarında ziyaret etmişler, Dünya Gümrük Günü, dış ticaret hacmi ve gümrük işlemleri hakkında bilgilendirmede bulunmuşlardır.
 Ayrıca Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Enver KÖK tarafından pandemi önlemlerine riayet edilerek personelimizin Dünya Gümrük Günü kutlanmıştır.
Bölge Müdürlüğümüzce 2020 yılında Covid-19 pandemi sürecinde;  Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında temassız dış ticaret  uygulaması ile şoför, dorse ve konteyner değiştirme işlemi ile bütün güvenlik ve sağlık tedbirleri alınarak gümrük işlemleri kesintisiz bir şekilde başarıyla gerçekleştirilmiştir.